EN | GR
Εταιρεία
SHARE
GALLERY
The Story So Far...

H DI-DI MUSIC Θέαμα και Ακρόαμα A.E. και η BIG STAR PROMOTION Ε.Π.Ε., λειτουργούν με συμπληρωματικές δραστηριότητες στοχεύοντας σε ολοκληρωμένες λύσεις στην οργάνωση και προώθηση εκδηλώσεων πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Oλα ξεκίνησαν το 1984 με την ίδρυση από τον Νίκο Λώρη  μιας από τις πρώτες ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες στην Ελλάδα.

Η ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΙΑΒΑΣΗΣ (από τα αρχικά της οποίας προέκυψε ο τιτλος Di Di music) έφερε στο κοινό τον  νέο ήχο των Sonic Youth, των Dead Kennedy's της Γενιάς του Χάους (με ένα εξαιρετικό εξώφυλλο φιλοτεχνημένο από τον Δημήτρη Παπαιωάννου) των Soundgarden .   Εταιρείες ιστορικές, όπως οι ALTERNATIVE TENTACLES, SST, JUNGLE, HANNIBAL και πολλές άλλες απέκτησαν βήμα στην Ελληνική αγορά.

Η ανάγκη προώθησης των καλλιτεχνών και της δουλειάς τους, οδήγησε στις πρώτες συναυλίες (Τhe Three Jones, Johnny Thunders, Sonic Youth)  ξεκινώντας τη στροφή της εταιρείας στο χώρο της διοργάνωσης συναυλιών

Το 1989, ο Νίκος Λώρης και η Νανά Τράντου, ιδρύουν την BIG STAR PROMOTION που  ειδικεύεται στην διοργάνωση συναυλιών.

Μια διαδραστική μαγική σχέση με το πλατύ κοινό των music lovers ξεκινάει.

Η BIG STAR PROMOTION έχτισε σύντομα το δικό της προφίλ επεκτείνοντας την παρουσία της στα περισσότερα είδη  μουσικής, διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελληνική αγορά ως market leader.

Πλέον η BIG STAR PROMOTION   συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο σημαντικούς Concert Promoters της Ευρώπης, έχοντας άμεση πρόσβαση στα μεγαλύτερα πρακτορεία (booking agencies και management καλλιτεχνών παγκοσμίως).

Παραγωγές και διοργανώσεις συναυλιών στην Ελλάδα, όπως αυτές των R.E.M., METALLICA, DEPECHE MODE,  BLACK SABBATH, ROGER WATERS,PΕARL JAM, DURAN DURAN, MOBY, THE CURE, TOOL, RADIOHEAD, OASIS, IRON MAIDEN,  STING,  DEEP PURPLE, MANU CHAO, UB 40, TIMO MAAS, NICK CAVE, VANESSA MAE, JOAQUIN CORTES, WHITESNAKE, ENERGY DANCE
FESTIVAL και φυσικά το μοναδικό ROCKWAVE FESTIVAL, έχουν τη σφραγίδα των δύο εταιριών.  

Παράλληλα στόν χώρο του management - και όσο σε αυτόν ήταν ενεργή,  η Di Di Music ανέδειξε δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα της Ελληνικής ροκ σκηνής τις <<Τρύπες>> και τους <<Πυξ Λαξ>>

Από το 1996 μέχρι και σήμερα,  το Rockwave  είναι το απόλυτο summer fan festival , με ολοένα αυξανόμενη συμμετοχή και προσέλευση κοινού. Κατά γενική ομολογία είναι το μεγαλύτερο νεανικό μουσικό festival της Nοτιοναντολικής Ευρώπης . Κάθε χρόνο,     προχωρά   στη μετάκληση μεγάλων ονομάτων της διεθνούς μουσικής σκηνής, λειτουργώντας σαν ένας ζωντανός οργανισμός που κινείται, μεταλλάσσεται και βελτιώνεται.  

Από το καλοκαίρι του 2004, το Rockwave Festival στέριωσε σε ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια γης στην Αττική, στο Terra Vibe (37o km Αθηνών-Λαμίας, Κόμβος Μαλακάσας). Ενα καταπράσινο ιδιόκτητο φυσικό τοπίο σε απόσταση αναπνοής από την πόλη ιδανικό για την φιλοξενία του Festival, αλλά και άλλων εκδηλώσεων.

Το Terra Vibe σχεδιασμένο στη λογική των θεματικών πάρκων έρχεται για να καλύψει ένα μεγάλο κενό στο χώρο των εκδηλώσεων μεγάλης κλίμακας.

Στο χάρτη του πολιτισμού στην Ελλάδα  οι δύο εταιρείες παρέχουν το σύνολο των υπηρεσιών που απαιτούνται για την διοργάνωση καλλιτεχνικών και άλλων εκδηλώσεων   ψυχαγωγίας.

Από το booking  του καλλιτέχνη ή του συγκροτήματος, την οργάνωση παραγωγής της εκδήλωσης με ιδιόκτητο  τεχνικό εξοπλισμό ( μπαριέρες , εξέδρες, κατασκευαστικά υλικά) ως  την οργανωμένη διάθεση εισιτηρίων από το πρώτο box office στην Ελλάδα (TICKET HOUSE).  Η τεχνογνωσία και εμπειρία της πολυετούς και  συνεχούς λειτουργίας  επιτρέπουν την ανάληψη οποιασδήποτε διοργάνωσης και εκδήλωσης μικρού ή μεγάλου βεληνεκούς που αφορά στη βιομηχανία του θεάματος και  του πολιτισμού

Η DIDI MUSIC και η BIG STAR PROMOTION εκπροσωπούνται κάθε χρόνο στο ILMC (International Live Music Conference), το κυριότερο συνέδριο στελεχών της παγκόσμιας επαγγελματικής κοινότητας της show business, ενώ το Rockwave Festival, αποτελεί μέλος του ΥΟUROPE, της σημαντικότερης Ένωσης Φεστιβάλ της Ευρώπης και συμμετέχει στο ETEP (κοινοτικό πρόγραμμα ανταλλαγής νέων καλλιτεχνών).

Categories
More Categories
Favourite Links
Mailing List
For any question or help
Δείτε το αρχείο εμφανίσεων
Events, concerts, and more
Το πρώτο box office
Γραφτείτε τώρα στη Mailing List μας
και μάθετε πρώτοι τα Νέα της Didi Music
Mailing List
Όνομα:
Email:
Είδος Μουσικής:
Όροι Χρήσης
Follow us:
News
Favourite Photos
Επτανήσου 3 και Πιπίνου 2, 11257, Αθήνα | Τηλ.: 210 8820426 | Εmail: info@didimusic.gr | Fax: 2108820817
© 2011 www.didimusic.gr , all rights reserved - Web Design by ΝetPlanet